Довший варік - сік лимона (лимонна кислота), трохи води, щоб утворилася густа рідка форма 1:2:10 (кратом: сік лимона: вода). Ставимо все це в морозильник. Не юзайте кераміку або скло, тільки пластик або нержавійку, може лопнути в морозилці. Після повного замерзання в центрі кружки з'явитися червонувата пляма - це сіль мітрагініну, теоретично, якщо витягувати ці червонуваті середини, можна отримати концентрат мітрагініну. Червонувато-бурий колір льоду сигналізує про те, що клітини кратома лопнули під силою кристалізації води, зруйнована клітина кратома і кисле середовище призводить до вивільнення солей мітрагініну. Маючи температуру замерзання, нижчу за температуру води, ми бачимо концентрацію алкалоїдів у центральній частині кружки.
Далі заливаємо це в ємність для варіння, доводимо воду до 200-350 мл і варимо 5 хвилин, якщо хочемо випити разом із макухою, або 20, якщо хочемо пити тільки чай. Метод хороший тим, що ви витягаєте максимальну кількість мітрагіну.